• 24/7
 • 18 talen
 • 25 erkenningen
 • 82 locaties
 • 6.500 certificaten/jaar
 • Klanttevredenheid 9,1
 • Online inschrijven

Heftruck training

Behaal nu uw heftruck certificaat


WAT KRIJG JE IN DEZE VORKLIFT OPLEIDING?

heftruck veilig hijsen training smallHeftruck, vorkheftruck, Clark of vorklift, noem het zoals je wil, dit is het meest gebruikte toestel in je magazijn. Haal met deze training het maximum uit jezelf, je medewerkers en je machines. 

HEFTRUCKBESTUURDER

Zonder twijfel weet iedereen wat een heftruck is. Andere woorden die als synoniem van heftruck worden gebruikt zijn vorkheftruck, Clark of vorklift. Een heftruckbestuurder oefent een knelpuntberoep uit en net daarom is een heftruck certificaat een zeer gegeerd document. Het toont namelijk aan dat je een adequate heftruckopleiding hebt genoten. Wie in een magazijn of opslagplaats wil werken, komt dit voertuig met voorlader zeker tegen en zal dit waarschijnlijk ook zelf moeten gebruiken. Wie een baan binnen de logistieke sector wil, kan dus niet buiten de heftruck opleiding. Het is trouwens de aangewezen manier om het heftruck rijbewijs in handen te krijgen. Als officieel heftruckbestuurder verhoogt je kans op een baan aanzienlijk. Wie deze opleiding volgt, geeft niet alleen zichzelf meer kansen, je haalt ook meer voldoening uit je werk. Ten slotte stijgt ook voor de werkgever je waarde in het bedrijf.

HEFTRUCK OPLEIDING

In een opleiding heftruck leer je zowel veilig als snel met dit stapelvoertuig werken. Je leert de bediening van de machine met het draaien en manoeuvreren. We maken zorgvuldig en zonder dingen te laten vallen een mooie en stabiele stapel van palletten. In deze opleiding focussen we op wat je in de praktijk echt meemaakt. De cursus wordt dan ook verzorgd door ervaren vaklui met jaren praktische ervaring als heftruckbestuurder. In de training krijg je ook een gratis checklist van de heftruck mee. Zo gaat je voertuig langer mee ben bespaart je werkgever kosten.

HEFTRUCK RIJBEWIJS

Je heb geen ervaring nodig om heftruckbestuurder te worden. Iedereen met interesse voor het beroep van heftruckbestuurder, de logistieke sector of in een magazijn wil werken, is welkom in de opleiding heftruck. Wie deze cursus volgt, legt nadien een competentietest af. Wie slaagt, ontvangt meteen het erkend heftruck rijbewijs. Als je ervaring hebt met het rijden en werken met een heftruck, maar je hebt nog geen officieel heftruck rijbewijs. Dan kun je de test in 1 uur afleggen en het heftruckrijbewijs langs deze weg behalen.

De volledige opleiding rijbewijs heftruck richt zich tot werkzoekenden, werknemers en arbeiders die interesse hebben in het werken met een vorkheftruck of vorklift. Ook wie nog geen ervaring heeft met het werken met een heftruck kan een heftruck rijbewijs behalen. Met een rijbewijs heftruck vergroot u namelijk uw kansen op de arbeidsmarkt als u nog geen werk heeft. In het geval dat u al wel een baan hebt, vergroot u met een heftruck rijbewijs uw kansen om binnen het bedrijf waar u werkzaam bent een interessantere baan te krijgen of zelfs promotie te maken.

Als u zich afvraagt om wat voor rijbewijs we het hier hebben, dan geven we graag wat verdere informatie. Iedereen kent namelijk een heftruck, alleen gebruiken verschillende mensen er verschillende woorden voor. Dat zorgt wel eens voor de nodige verwarring. Voor de duidelijkheid zetten we daarom alle synoniemen op een rij: heftruck, vorkheftruck, Clark of vorklift. Telkens u een van deze woorden hoort, gaat het wel degelijk over hetzelfde werktuig.

Wie nog nooit met een dergelijk voertuig gereden heeft, heeft een langere opleiding nodig dan wie al enige praktische ervaring kan voorleggen. Daarom bieden wij naast de heftruck training ook deze rijbewijs heftruck opleiding aan. Deze cursus is wat langer dan de training van slechts 1 uur die zich specifiek richt tot toekomstige cursisten die al wat rijervaring kunnen voorleggen.

Wie gaat voor het rijbewijs heftruck, mag zich verwachten aan een volwaardige cursus waarin aandacht besteed wordt aan de door de wet opgelegde rijinstructie voor kandidaat vorkheftruck chauffeurs. Hierbij hebben wij zelf de onderdelen bepaald die bijdragen tot de algemene veiligheid op het werk. Zo leert u niet alleen rijden met dit voertuig, maar leert u ook manoeuvres uitvoeren en maakt u ook kennis met de gangbare verkeersregels die gelden voor dit voertuig binnen de sector of het bedrijf waar u gaat werken.

ATTEST HEFTRUCK

De wet op de veiligheid op de werkvloer schrijft voor dat elke werknemer die een heftruck bestuurd over een heftruck attest moet beschikken waaruit blijkt dat hij of zij de nodige kennis, attitude en vaardigheden bezit om dit op een veilige manier te kunnen doen.

Heftruckchauffeur wordt door de arbeidswet dan ook beschouwd als een beroep met een veiligheidsfunctie. In de praktijk is het makkelijk om een forklift of heftruck te leren besturen. Deze vaardigheden kun je je in de praktijk gemakkelijk eigen maken door veel met dit tilvoertuig te rijden.

Een heftruck kunnen besturen en ermee kunnen rijden, dat behoort tot de basisvaardigheden. Als u of uw werknemers dit al kunnen, dan is het niet nodig om een langere cursus te volgen die alles van in het begin uitlegt. Arbeiders die momenteel hun beroep uitoefenen zonder het behalen van het attest heftruck zijn over het algemeen wel handig. We kunnen dus gerust stellen dat bij hen de nodige basisvaardigheden reeds aanwezig zijn en dat het voor hen dus niet nodig is om een volledige basiscursus te volgen om een heftruck certificaat of attest te behalen.

Een hetruck attest behalen kan u via ons opleidingsinstituut dat erkend is door de overheid. Daarom organiseren wij niet een cursus, maar twee cursussen die uw werknemers in staat stellen om het attest heftruck te behalen. Uiteraard kunnen potentiële werknemers of werkzoekenden de basiscursus volgen. Daarnaast organiseren wij ook een training voor ervaren arbeiders die reeds met de heftruck kunnen rijden.

Wanneer de vaardigheden reeds aanwezig zijn, kunnen wij een geoptimaliseerde training voorzien die de rotten in het vak in een uur tijd op het gebied van kennis en attitude kunnen bijspijkeren. In deze training om een attest heftruck te behalen, focussen wij op het verfijnen van de manoeuvres, tiltechnieken en evenwicht. Nadien gaan wij verder in op de veiligheidsregels. Deze werkwijze stelt werknemers in staat om met een minimale inspanning maar met de juiste attitude een attest heftruck te bemachtigen.

Je leert niet alleen veilig met een heftruck werken, na deze opleiding doe je dit ook sneller en efficiënter.

Leer hoe je veilig en snel manoeuvreert en stapelt. Ontdek veel praktijktips van onze ervaren stielmannen. Inclusief gratis onderhoudschecklist om de levensduur van je toestel te verhogen.

Ervaring of niet? Elke heftruckbestuurder is in deze opleiding welkom! Wie slaagt ontvangt snel zijn officieel attest!

 • Veiligheid en verantwoordelijkheden van de heftruckbestuurder
 • Soorten forklifts en hun toepassingen
 • Checklist en basisonderhoud
 • Lastdiagram en hijsmiddelen
 • Stabiliteit en evenwichtsverbetering
 • Rij- en manoeuvreertechnieken 
 • Precisiestapeling
 • Verbeter je techniek en precisie 

OOK INTERESSANT

GEEN WOORDEN, MAAR DADEN!

 • Volledige dag training duurt standaard 7 uur, tenzij anders vermeld
 • Theoretische inleiding (30%) met veel praktijkoefeningen (70%)
 • Permanente evaluatie en competentietest
 • Elke geslaagde deelnemer ontvangt het officieel HEFTRUCK certificaat
 • Het certificaat is 5 jaar geldig en wordt geregistreerd in het Praxis certificatenportaal

WAT ZEGT DE WET?Wat zegt de wet

 • Mobiele arbeidsmiddelen met eigen aandrijving mogen alleen worden bestuurd door werknemers die een adequate opleiding voor het veilig besturen van deze arbeidsmiddelen hebben gekregen (Codex boek IV, titel 3)
 • Als veiligheidsfunctie wordt gezien elke werkpost waar gebruik wordt gemaakt van arbeidsmiddelen, waar motorvoertuigen, kranen, rolbruggen, hijstoestellen van welke aard ook bestuurd worden  (Codex boek I, titel 4)

Forklift Cursus
Heftruck Training
Vorkheftruck Opleiding

Snelle links

★★★★★

Praxis Training krijgt een 8.8 uit 10 op basis van 14086 beoordelingen.