Maatschappelijk doel

Praxis behartigt de belangen van maatschappelijk zwakkere doelgroepen door hun integratie op de arbeidsmarkt te stimuleren. We leveren maximale inspanningen om kansengroepen te bereiken, dit zowel via ons opleidingsaanbod als op de werkvloer.

Denk aan laaggeschoolden, arbeidsgehandicapten, langdurig werklozen, herintreders, migranten maar ook iedereen die door persoons- en/of maatschappij gebonden redenen niet meer in het reguliere tewerkstellingscircuit terecht kan.

Die belangenbehartiging en integratie gebeurt via voorlichting, demonstraties, praktijkgerichte training, beroepsvorming, verlenen van onderwijs, coaching, job crafting, werkplekintensieve begeleiding, stages, educatieve leerplaatsen, inschakeling, kosteloze arbeidsbemiddeling, tewerkstelling alsook alle andere mogelijke middelen.

Deze acties passen in ons gelijke-kansen beleid.

Diversiteit in de praktijk

Praxis gelooft in de positieve kracht van diversiteit op de werkvloer. Verschillend zijn is bij ons een sterkte! Alleen het inzicht in natuurlijke verschillen geeft ons de kans de rijke diversiteit van het team te ontdekken en er mee aan de slag te gaan. 

Wij passen ons diversiteitsbeleid ook in praktijk toe.

Zo werken wij samen met:

  • Emino voor stages en tewerkstelling
  • De Molenreke, een tehuis en dagcentrum voor personen met een beperking
  • Diverse onderwijsinstellingen voor stages

Snelle links

★★★★★

Praxis Training krijgt een 8.8 uit 10 op basis van 14086 beoordelingen.