4 mogelijke risico's bij verkeerd gebruik aanrijdbescherming

Aanrijdbeschermers in magazijn Aanrijdbeschermers in magazijn

Aanrijdbeschermers beschermen de stellingen in je magazijn tegen aanrijdingen. Bij verkeerd gebruik kunnen ze echter ook gevaren veroorzaken.

Hou bij de installatie van aanrijdbescherming daarom rekening met de volgende aandachtspunten. 

Mogelijke risico's 

  1. Aanrijdbeschermers kunnen manoeuvreerruimte in gangpaden verkleinen bij verkeerd gebruik, waardoor extra aanrijdingen kunnen ontstaan. 
  2. Wanneer aanrijdbeschermers te dicht op de stijlen van de stelling gemonteerd zijn, kunnen bij een aanrijding zowel de aanrijdbescherming als de stelling beschadigd raken.
  3. Aanrijdbeschermers kunnen vervormd raken na een aantal botsingen. Hierdoor verliezen ze een deel van hun werking en kunnen ze zelfs tegen de stelling beginnen aanleunen.
  4. Aanrijdbeschermers kunnen het zicht op de schade ontnemen.

Voorkom aanrijdingen met een opleiding

Je stellingen beschermen tegen aanrijdingen met aanrijdbescherming is één iets, maar tegelijk is het minstens even belangrijk om te voorkomen dat er aanrijdingen gebeuren.

Een praktijkgerichte opleiding kan daartoe een oplossing bieden.

Zo leer je in onze opleiding heftruck veilig, snel en efficiënt met een heftruck werken. De focus ligt op praktijkoefeningen, waarbij ook aandacht besteed wordt aan rij- en manoeuvreertechnieken. 

Interesse of meer informatie gewenst? Contacteer Gaëlle op 0478 29 56 18 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Snelle links

★★★★★

Praxis Training krijgt een 9.1 uit 10 op basis van 6482 beoordelingen.