Wagen knalt tegen draagbalk van hijskraan

Een chauffeur van het bedrijf KI Vansteenlandt uit Krombeke, is gisteren aan de dood ontsnapt.

In de Kapellestraat in Koolskamp knalde hij tegen een betonnen gewelf dat met een torenkraan van een oplegger werd gehaald.

Het gewelf boorde zich door de voorruit van zijn wagen en kwam daarna in de gevel van een huis terecht. De chauffeur raakte zwaargewond. 

Gisterennamiddag werden betonnen gewelven van elk ongeveer duizend kilogram zwaar op de werf geleverd. Met een torenkraan werden de gewelven één voor één van een reglementair geparkeerde oplegger gehaald.

"Bij het laatste exemplaar liep het verkeerd", zegt een van de arbeiders. "Net op het moment dat het gewelf loskwam van de oplegger, begon het licht te zwenken, waardoor een uiteinde plots boven de straat kwam te hangen. Een auto die uit de richting van Egem kwam gereden, knalde er tegenaan."

De klap was enorm. Het gewelf boorde zich gedeeltelijk in de bestuurdersruimte van de kleine bestelwagen. Door de klap belandde de andere kant van het gewelf tegen de gevel van een oude woning.

Veel geluk

De brandweer snelde ter plaatse om de bestuurder uit zijn bestelwagen te bevrijden. De man, zwaargewond maar niet in levensgevaar, werd voor verzorging naar de campus Heilig Hart van het AZ Delta in Roeselare overgebracht.

Een tijdje later werd ook kraanbediener Geert Decoene uit Ingelmunster, die nogal onder de indruk was van het ongeval, preventief naar het ziekenhuis gebracht. "Die automobilist heeft ongelooflijk veel geluk gehad", zegt bewoner André. "Hij kon morsdood geweest zijn."

Koolskamp, 23/11/2016

Bron: Het Laatste Nieuws